Realisaties

Sint-Gillis-Waas

Binnenafwerking verbouwing

In samenwerking met Holarchitecten

Toevertrouwde werken:

- Pleisterwerken

- Schrijnwerken: tussenwanden

- Gyprocwerken

- Vloerisolatie: Betopor Silver

- Vloerisolatie: harde PUR-platen

- Polybetonvloer

 

Momenteel zijn de pleisterwerken in uitvoering. Voorafgaand aan deze werken worden alle voorbereidende werken afgerond zoals:

- Uitvullen dagkanten ramen: Gezien de specifieke spouwisolatie die er gebruikt was, moesten alle dagkanten voorzien worden van een aangepaste overbrugging door middel van dunne isolatieplaten, versterkt met een gewapende cementlaag aan beide zijden. Dit om enerzijds pleisterwerken toe te laten en anderzijds toekomstige scheurvorming te vermijden.

- Gezien de bestaande muren waren sommige vochtkeringen te laag in functie van de nieuwe vloerpas. Om deze reden werd er gevraagd om een vochtwerende laag aan te brengen met waterdichte en waterwerende cement om opstijgend vocht via de vloeropbouw te vermijden.

De plaatsing van de Betopor is vrij vlot verlopen door het voorbereidend werk. Gezien er overal niveauverschillen zijn in de vloeren, zijn hier tijdelijke bekistingen geplaatst. Hierdoor konden de exacte niveau's tijdens de plaatsing van de Betopor gegarandeerd worden.

De Betopor is nadien ook vlak afgestreken zodat de PUR-platen egaal en gelijkmatig geplaatst kunnen worden.

De PUR-platen zelf worden steeds op maat gesneden en nadien worden ook alle kieren opgespoten met PU-schuim zodat er geen warmteverliezen via de kieren kunnen ontstaan.

Verschillende lagen PUR-platen worden dwars op elkaar gelegd en ook in de lengterichting worden de platen geschrankt geplaatst. Dit allemaal om zoveel mogelijk zwakke plekken in de isolatielaag te vermijden.

De polybeton is een speciale zaak op deze werf. Gezien de verschillende niveauverschillen wordt de vloer in meerdere fases uitgevoerd. Dit om de trapdelen zo mooi mogelijk af te werken, zonder enige sporen van bevestigingen of dergelijke door bekistingen.

Centraal in het keukengedeelte wordt ook een uitsparing gelaten om betegeling door middel van recuperatietegels mogelijk te maken.

Verdere info van het verloop der werken volgt...