Realisaties

St-Niklaas

Winkelruimte + bovenliggende appartementen

In samenwerking met Elewaut - Demeyco.

Toegewezen werken:

- pleisterwerken

- vloerisolatie: schuimbeton + PUR + akoestische vloerisolatie

- chape

- tegelwerken

Om een goede planning en strakke timing aan te houden, heeft de bouwheer gekozen om alle aspecten door ons te laten afwerken!

De pleisterwerken zijn reeds aangevat, evenals een deel van de schuimbeton!

De toonzaal zijn alle hoekprofielen volledig uitgemeten op elkaar ( kolommen in elkaars verlengde ) en ook met de laser uitgezet gezien de vrij grote raamlengtes!

Waar noodzakelijk zijn de dagkanten aan de ramen uitgevuld, om koudebruggen te vermijden.

De plafonds zijn opgebouwd uit predallen, dewelke vrij gelijkmatig geplaatst zijn. Om deze reden is een spuitplamuur mogelijk, in plaats van een klassieke plafondbepleistering. Momenteel worden eerst de naden hiervan manueel uitgeplamuurd.

De effectieve spuitplamuurlaag wordt pas uitgevoerd na de vloerwerken. Dit om de eenvoudige reden dat deze laag dunner en dus ook scheurgevoeliger is. Indien de spuitplamuur nu al aangebracht wordt, zullen de naden allicht scheurvorming vertonen na het plaatsen van de chape en tegels: een ongewenst effect dus!

Plaatsing van de schuimbeton ter uitvulling van de leidingen is nu gebeurd. De plaatsing van deze laag heeft als voordeel dat er niet meer gestofzuigd dient te worden als voorbereiding van de PUR-isolatie. 

Om een goede hechting te bekomen wordt de schuimbeton altijd voorzien van een hechtingslaag om eventuele problemen nadien te vermijden. 

Op de foto is deze laag duidelijk te zien ( links = onbehandelde schuimbeton, rechts = behandelde schuimbeton )

Na uitdroging van de schuimbeton wordt PUR-isolatie gespoten, die afgetopt wordt om de plaatsing van de vloerverwarming mogelijk te maken.

Gezien de functie van het gelijkvloers een toonzaal is, zijn hier alle uitzetvoegen op maat gezet van de tegelmaat. Op die manier kunnen de uitzetvoegen gealinieerd worden met de tegelvoegen waardoor de vloer zelf continu kan doorlopen zonder hinderlijke visuele stoorlijnen.

Deze uitzetvoegen worden zo ingechapt, rekening houdend met het nodige afwerkingsniveau van de tegelwerken.

Na uitdroging van de chape ( bespoedigd door 2 bouwdrogers ), zijn de tegelwerken aangevat. 

De opstart hiervan verliep redelijk vlot doordat alle voorbereidende opmetingen reeds gedaan waren en er geen moeilijkheden ontstonden qua afmetingen of uitzetvoegen.

Deze werf vormt zo het perfecte voorbeeld van een goed georganiseerde afwerking! Start pleisterwerken half oktober tot afwerking tegelwerken eind december is een totale afwerkingsperiode van slechts 2,5maand, inclusief alle droogperiodes!! 

Uiteraard was dit onmogelijk geweest zonder de goede samenwerking met de bouwheer, waarvoor we hem dan ook dankbaar zijn.