Realisaties

Sint-Nikaas

Verbouwing herenhuis naar praktijk

Opdrachten :

Verwijderen oud pleisterwerk

Nieuw pleisterwerk

Uitnivelleren en versterken dakconstructie

Alle wand en plafondconstructies

Plaatsen gyproc ( zowel plafonds als muren )

Blokdeuren

 

Heel veel voorbereiding was er hier nodig vooraleer de pleisterwerken effectief van start konden gaan. De oude leembepleistering van vroeger moest eerst verwijderd worden. Stof eten à volenté, geen pretje voor zij die dit mochten doen. Een paar ton vuil naar buiten brengen is hier zeker niet overdreven !

Dan alle muren ontdoen van het stof en daarna gronderen. Deze werken alleen al namen drie volledige dagen in beslag.

 

Daarna begonnen dus de pleisterwerken. Overal waar vroeger een haard was, en dus roet op de stenen, werd een speciale doek erover geplaatst zodat het roet niet door het pleisterwerk kan gaan. (zie foto 2 ). Daarna werden de muren uitgelijnd. Diktes van 5, 6 , 7 cm waren hier niet ongewoon, doch werd er geen moeite gespaard. Klant is koning, perfectie werd gevraagd.

Ook hier werden er bouwdrogers geplaatst om alles vlot te doen drogen zodat we met het binnenschrijnwerk verder konden starten. Allereerst werd het dakvlak grondig onder handen genomen. Balken werden versterkt en heel het dak werd uitgevlakt met een lattenwerk. Valse wanden werden geplaatst, verstevigd met OSB-platen, plafonds werden verlaagd , ...

Dan begon het plaatsen van de gyprocplaten, meer bepaald "Promat" platen. Dit zijn brandwerende platen. Het gebruik van een gyproc-lift is zeker aangewezen gezien deze platen ook een pak meer wegen dan de standaard platen.

Het afplamuren is gebeurd in meerdere fases. Per verdiep dat de gyproc geplaatst was, werd er gestart met de plamuur oa.verwezenlijkt door onze meesterschilder Lode die weldra ook meer in beeld zal komen. ( www.dare-meesterschilders.be ). 

Standaard bij ons is de spuitplamuur waardoor je een feilloos resultaat krijgt.

 

Oordeel zelf ....