Realisaties

Moerbeke

Landelijke woning

Alles is hier begonnen met de pleisterwerken.

Het dakvlak werd volledig voorzien van bepleistering op stucanet met daaronder een dragend lattenwerk. Iets wat heel veel werk vroeg zijn de dakkappellen maar als dit klaar zeker de moeite waard.

Ander detail zijn de deuropeningen met bogen. Hier werd als het ware een passer gemaakt in de openingen zodat je een perfecte boog kunt maken. Ook het uitwerken van bepaalde dagkanten aan ramen was enige aandacht vereist. Deze moesten als het ware ontdubbelt worden en schuin uitgewerkt worden. Veel pas en meetwerk maar wederom mooi om te zien. 

Alle venstertabletten werde n uitgewerkt met gyproc Platinum, een witte plaat dat duurzaamheid garandeert, schokbestendig en schimmelt niet.

Ook de binnendeuren werden ons toevertrouwd tijdens de werken. Zowel de blokdeuren, schuifdeuren als deuren met kassement. Gemakkelijker te plaatsen gezien we konden werken op ons eigen pleisterwerk.

En eens we bezig waren met het binnenschrijnwerk is zo ook de bekleding van de betonnen trap in onze richting gekomen. Een uitdaging op zich gezien het een gedraaide trap was maar zo kon onze man van de schrijnwerk zijn stiel eens laten zien :-)

Ook de garage werd afgewerkt door ons. Muren werden voorzien van geschuurde cement. In een garage aangewezen gezien er toch al eens snel iets tegen de muur stat wat op deze manier het beschadigen ervan stopt. Architect Frank Gruweze vroeg om het plafond af te werken met gyproc. Deze werd dan ook afgewerkt met onze spuitplamuur.