Realisaties

Nieuwkerken-Waas

Halfopen bebouwing

Ook hier koos de bouwheer ervoor verschillende afwerkingen aan ons toe te vertrouwen. De hele woning werd afgewerkt binnen een zeer korte termijn, weliswaar rekeninghoudend dat alles mooi kon uitdrogen vooraleer verder op te bouwen.

Eerst de pleisterwerken, alles werd afgewerkt in één keer. Het dakvlak met onze gebruikelijke stucanet, als pleisterdrager met daarop de tradionele pleister.

Aan de ramen werd er hier extra aandacht aanbesteed qua luchtdichtheid. Alle dagkanten werden uitgevuld met een isolatieplaat waarbij alle anden werden opgespoten met luchtdicht pu-schuim, wapening erover om scheurvorming te mijden met daarop de pleister.

De deuropeningen werden op het gelijkvloers uitgewerkt in functie van de latere te plaatsen blokdeuren. 

Als vloerisolatie werd er hier gekozen voor 10 cm gespoten PUR met daarover op het gelijkvloers een polybeton en op de 2 verdiepingen  een chape op basis van rijnzand/cement.

Ook de vloerwerken werden ons hier toevertrouwd. Hier werd gebruik gemaakt van het formaat 60/60 wat op het moment in de mode is.

Hier werd geen gebruik gemaakt van een bijhorende plint maar van een mdf-plint die in latere fase meegeschilderd kan worden met de muren, wat een zeer mooi geheel/effect geeft!

Door het vele meet en paswerk tijdens het pleisterwerk kan je nadien ook zien dat de houten trap zeer mooi aansluit aan de muur. Paslat en dergelijke is hier niet nodig!

En tenslotte wou de bouwheer ook dat de woning stofvrij was. Maw als de woning gepleisterd en uitgedroogd is, is het helaas niet te mijden dat deze, wanneer je er later per ongeluk zou tegen lopen, wit stof afgeeft. Door ons gebruik van natuurpleisters is dit aanzienlijk minder, maar helaas zelfs dan nog niet te mijden. Vandaar we ook de opdracht kregen de hele woning te voorzien van een primerlaag. Al onze schilderwerken gebeuren door DARE dat een tweede bedrijf is van GEPAE. Check www.dare-meesterschilders.be